Google advarer mod forberedte hackerangreb

Googles chef for privatliv og sikkerhed mener, at antallet af fjendtlig indtrængen fra uberegnelige stater er stigende.

»Hvad jeg ser som en stigende tendens er, at angrebsplatforme ikke længere er noget, som stater selv skal bygge, men noget staterne kan købe som et færdigt produkt lige fra hylden,« sagde Heather Adkins på konferencen, ifølge Financial Times. Fold sammen
Læs mere
Foto: LOIC VENANCE

Googles chef for privatliv og sikkerhed, Heather Adkins, advarer mod, at uberegnelige stater i højere grad køber hackerangreb lige fra hylden, hvilket gør det både nemmere og billigere for staterne at påbegynde cyberangreb.

Det skriver Financial Times.

Heather Adkins udtalte på en konference i San Francisco i mandags, at uberegnelige stater køber forberedte hackerangreb, hvilket hun mener i sig selv ikke er nyt. Men selve antallet af fjendtlig indtrængen fra uberegnelige stater er stigende.

»Hvad jeg ser som en stigende tendens er, at angrebsplatforme ikke længere er noget, som stater selv skal bygge, men noget staterne kan købe som et færdigt produkt lige fra hylden,« sagde Heather Adkins på konferencen, ifølge Financial Times.

Ifølge Heather Adkins, er resultatet, at omkostningerne ved hackerangreb er faldet for de uberegnelige regeringer, blandt andet fordi regeringerne ikke skal samle deres egne hackerteams, da hackerløsningen allerede er færdiglavet.

Det er blandt andet den russiske, kinesiske og pro-syriske regering, der er blevet identificeret og anklaget for at stå bag en række nutidige hackerangreb.

Udover hackerangreb delte Heather Adkins sine bekymringer for snagen fra USA's nationale sikkerhedsagentur, NSA, og sårbarheden ved email-kommunikation.