Google åbner sin første fysiske butik

Teknologi-giganten Google åbner sin første fysiske butik i London. Ud over at fremvise virksomhedens fysiske produkter, vil butikken demonstrere apps og tilbyde kurser for både børn og voksne.

FREDAG: Google åbner sin første fysiske butik, The Google Shop, i London. Ud over at fremvise virksomhedens fysiske produkter, vil butikken demonstrere apps og tilbyde kurser for både børn og voksne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andrew Cowie
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det startede som en søgemaskine og er nu et teknologisk imperium med projekter som selvkørende skibe og internetdistribution med luftballoner.

Men undervejs har Google også skabt mere jordnære produkter. Dem stiller virksomheden nu til skue i sin første fysiske butik i London.

Den britiske avis The Telegraph skriver, at Google har valgt den eksisterende butik Currys PC World på Tottenham Court Road i London som første lokation for sin egen »The Google Shop«.

Derved bliver der tale om »en butik i en butik«, og den foreløbige plan er at udvide med yderligere to Google-butikker, ligeledes i London.

Britisk begejstring

Tidligere har Google i 2011 haft midlertidige butikker i både London og Australien, men det er første gang, at den amerikanske koncern åbner en fast, fysisk butik. Og Googles britiske direktør for marketing, James Elias, er med egne ord »enormt begejstret« over åbningen.

»Med The Google Shop vil vi tilbyde folk et sted, hvor de kan lege, eksperimentere og lære om alt, hvad Google har at tilbyde,« siger han og bakkes op af Ainsley Sykes, projektleder i Currys PC World, hvor The Google Shop altså skal ligge:

»Vi er glade for at samarbejde med Google. Det giver en ny og innovativ måde for kunderne at engagere sig i butikken, interagere med den medrivende teknologi og at have det sjovt, mens de lærer,« siger Ainsley Sykes.

Butik med teknik

Ud over at sælge produkter med Googles egen teknologi, tager tech-giganten noget af den kreativitet, som firmaet er kendt for, med til sin nye lokation.

Kunderne får blandt andet mulighed for at rejse verden rundt på storskærm med programmet Google Earth, designe deres egne Google-logoer - som på nettet er kendt på at skifte udseende hver dag - eller se film fra Google Play eller videotjenesten YouTube, som Google købte i 2006.

Derudover vil butikken jævnligt afholde kurser om alt fra internetsikkerhed til brug af Googles produkter. Populære apps og produkter vil blive demonstreret, og virksomheden planlægger tilmed at undervise skolebørn i basal programmering.

Google er ikke den første store teknologivirksomhed til at åbne en butik i eget navn. I mange år har Apples butikker været omdrejningspunkt for sine fans, og amerikanske Amazon overvejer i øjeblikket også at slå dørene op for en fysisk lokation i New York.