Google åbner første asiatiske datacentre

Søgetjenesten Google har onsdag åbnet sine første to datacentre i Asien for at imødekomme verdens hurtigst voksende marked for teknologiforbrugere.

Foto: JOEL SAGET

Der er i Google-koncernen dog ikke planer om at åbne centre i Kina eller Indien på grund af problematiske vilkår i de to lande. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

De to datacentre åbner i henholdsvis Taiwan og Singapore, og Googles valg om ikke at gøre et lignende foretagende i enten Kina eller Indien kommer af problematikker, som afholder it-selskaberne fra at møve sig ind i verdens to mest folkerige lande.

Konstante reguleringer i Indien og kinesisk censur i cyberspace er ifølge Reuters forklaringen på, at Google har været nødsaget til at åbne datacentrene i de to andre asiatiske lande.

- Mens vi har været travlt beskæftiget med at bygge (de to datacentre, red.), har væksten i det asiatiske internetforbrug vist sig at være helt utrolig. Antallet af internetbrugere i Indien er fordoblet fra 100 mio. til 200 mio. Det har taget seks år at opnå samme milepæl i USA, lyder det fra Joe Kava, der er vicedirektør for Googles datacentre, i en meddelelse.

Joe Kava ser ikke, at den opadgående udvikling af asiatiske forbrugere vil bremse i et stykke tid, idet størstedelen af de mennesker, der stadig mangler at hoppe med på internetbølgen, også lever i Asien.

- I dag er vores faciliteter i Taiwan og Singapore oppe at køre, så vi både kan servicere de asiatiske brugere samt de resterende rundt om i verden med hurtigere og mere pålidelig adgang til vores værktøjer og services, meddeler Joe Kava.

Google kom ud af årets tredje kvartal med en indtjening eksklusiv salg videre til partner-websites på 11,92 mia. dollar.