Goldman Sachs underpræsterer og falder på børsen

Investeringsbanken Goldman Sachs formåede ikke at levere en så bugnende milliardindtjening, som der var ventet af banken, i årets tredje kvartal.

Foto: Lucas Jackson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Goldman Sachs-aktien startede med at falde op mod 1,5 pct., men ligger tyve minutter efter regnskabet til et dyk på 0,9 pct. i det amerikanske formarked til 177,89 dollar.

Banken hev 6,86 mia. dollar ind i indtægter i juli, august og september, og det var både et fald på 18 pct. i forhold til samme kvartal i 2014 og en skuffelse i forhold til de ventede 7,07 mia. dollar ifølge Bloombergs estimat.

Det var især svigtende indtjening på børsnoteringer og -emissioner samt lavere handelsaktivitet blandt de såkaldte institutionelle kunder, der trak ned.

Udgifterne faldt også, men ikke nok til at sikre bundlinjen, som faldt 36 pct. til 1,43 mia. dollar i overskud. Det svarer til en justeret indtjening per aktie på 2,64 dollar og var dermed 12 pct. under analytikerforventningen om 3 dollar rent.

- Vi oplevede lavere aktivitetsniveauer og faldende aktivpriser i kvartaler, hvilket afspejler fornyede bekymringer over den globale økonomiske vækst, siger Lloyd Blankfein, Goldman Sachs' øverste chef, i regnskabet.