Goldman Sachs tager stort underskud efter massiv skattenedskrivning

Storbanken Goldman Sachs kunne efter en nedskrivning på 5 mia. dollar på et udskudt skatteaktiv i fjerde kvartal se sin bundlinje skrumpe til et stort underskud på godt 2,1 mia. dollar.

Foto: David Gray
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det svarer til et underskud per aktie på 5,51 dollar, men renser man for nedskrivningen, som også er set hos flere af bankens branchekollegaer, blev resultatet 5,68 dollar per aktie mod ventet 4,91 dollar blandt analytikerne ifølge estimater fra Bloomberg News.

Nedskrivningen på 5 mia. dollar stammer fra et skatteaktiv, der har rødder til årene med store underskud i tiden efter finanskrisen, som Goldman Sachs senere har kunnet bruge til at spare på skatten.

Med den nye amerikanske skattereform, der sænker selskabsskatten til 21 pct. fra 35 pct., reduceres værdien af skatteaktivet dog tilsvarende, og det har krævet en nedskrivning.

Hos branchekollegaen Citigroup, der afleverede tal for fjerde kvartal tirsdag, var nedskrivningen hele 22 mia. dollar, mens Bank of America kunne nøjes med 2,9 mia. dollar.

Investorerne lader sig heller ikke påvirke af nedskrivningen og underskuddet, men sender Goldman-aktien op med 0,7 pct. til 260,25 dollar i det amerikanske formarked.