Goldman Sachs støtter dansk it-selskab med milliardbeløb

Det danske fintech-selskab Tradeshift får en kapitalindsprøjtning på 1,6 mia. kr. af Goldman Sachs og en canadisk pensionskasse.

Arkivfoto: EPA/JUSTIN LANE Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN LANE

Det skriver Dagbladet Børsen.

Med kapitalindsprøjtningen på 1,6 mia. kr. fra Goldman Sachs og canadiske PSP-Investments, er markedsværdien for Tradeshift kommet op på 7 mia. kr. Fintech-selskabet forventer en børsnotering senest i 2020.

- Dette er den sidste runde, inden vi går på børsen. Vi behøver ikke mere kapital. Indenfor 24 måneder er vi klar til en børsnotering. Jeg har altid syntes, at børsen er det rigtige for Tradeshift, siger Christian Lanng, der er medstifter og administrerende direktør i Tradeshift, til Børsen.

Ud over børsnoteringen har Tradeshift planer om at vokse i Europa og Asien. Christian Lanng siger, at selskabets position på det amerikanske og europæiske marked er lige store, mens den kinesiske del af markedet svarer til 20 pct. af den samlede omsætning.

Kapitalindsprøjtningen skal hjælpe med at skaffe flere kunder, forklarer direktøren.

- De nye penge giver os mulighed for at være mere aggressive globalt, og vi er allerede store globalt. Så det er superfedt. Det handler om at få en større markedsandel. Vi er så langt foran alle andre i det, vi laver, at det gælder om fortsat at være markedsledende, siger Christian Lanng til Børsen.

Tradeshift er den næststørste danske tech-startup, kun overgået af Unity Technologies, og har i løbet af sin levetid rejst omkring 2,8 mia. kr.

/ritzau/FINANS