Goldman Sachs og EQT vil sælge samtlige ISS-aktier

Næsten 20 pct. af aktierne i ISS skifter hænder. Værdien er knap 7,5 mia. kr.

ISS logo. Fold sammen
Læs mere
Foto: NF

Kapitalfonden EQT og den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs vil sælge alle sine aktier i ISS. Der er helt præcist tale om 19,3 pct. af den samlede aktiekapital i den danske koncern.

Salget vil foregå i en såkaldt accelereret bookbulding. Det fremgår af en meddelelse torsdag eftermiddag.

Der er i tale om 35,8 mio. aktier, og posten har en værdi af 7,31 mia. kr. ISS vil angiveligt købe 1 mio. af aktierne selv.

EQT og Goldman Sachs ejer de 19,3 pct. af aktierne i ISS gennem kapitalfonden FS Invest II.

Det er ikke første gang, at EQT og Goldman Sachs sælger ud af sin aktiebeholdning hos den danske service- og facility management-koncern, siden ISS fik comeback som børsnoteret selskab 12. marts 2014 - for præcis et år siden.

Der blev i første omgang solgt ud i forbindelse med ISS' børsnotering, hvorefter der igen solgt 23 mio. aktier i starten af september sidste år, mens der i december blev solgt 25 mio. aktier.

Det bliver Nordea, den schweiziske storbank UBS og Goldman Sachs, der kommer til at stå for salget.

Nyheden om EQT og Goldman Sachs' udtræden af ejerkredsen hos den danske koncern kommer samme dag, som ISS har præsenteret regnskabet for fjerde kvartal af 2014.

ISS' regnskab for fjerde kvartal viste et markant lavere overskud end ventet. Før skat tjente rengørings- og servicekoncernen 1014 mio. kr., hvilket var omtrent 400 mio. kr. mindre, end analytikerne havde ventet ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

Årsagen skulle man formentlig finde i en nedskrivning af goodwill på 448 mio. kr., hvoraf størstedelen var relateret til Vesteuropa.