Goldman Sachs i stort ejendomsprojekt i Rødovre

Investeringsbanken Goldman Sachs er i et samarbejde med Gefion Group ved at udvikle et nyt boligområde ved Rødovre Station.

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har i et samarbejde med Gefion Group påbegyndt et boligbyggeri tæt ved Rødovre Station. Det nye boligbyggeri, der forventes at stå klar i 2023, kommer til at hedde »Rødovre Port«. Arkivfoto: EPA/JUSTIN LANE Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN LANE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Boliger af høj kvalitet til en overkommelig lejepris«.

Det er ambitionen bag Goldman Sachs nyeste eventyr i Danmark.

Den amerikanske investeringsbank har nemlig i samarbejde med Gefion Group besluttet sig for at etablere et nyt ejendomsprojekt i Rødovre Kommune tæt ved Rødovre Station.

Området kommer til at hedde »Rødovre Port«, og det er meningen, at det 37.500 m2 store bolig- og erhvervsprojekt skal kunne huse op til 1.000 beboere, der altså kommer til at bo et lille kvarter fra Københavns Hovedbanegård.

534 lejeboliger

Byggeriet af Rødvore Port er allerede i gang, og det forventes, at det vil stå klart i 2023.

Når byggeriet engang er færdigt om godt tre år, vil Rødovre Port indeholde 534 lejeboliger, som ifølge bygherrerne vil ligge på et »overkommeligt prisleje«.

Boligområdet vil rumme lejligheder i forskellige størrelser med alt fra ét til fem værelser.

Ud over lejeboligerne vil der også være 4.300 m2 afsat til butikker og kontormiljøer, mens der også er afsat plads til 700 cykler og en parkeringskælder med plads til 200 biler.

Et »gennemtænkt« projekt

Hos Gefion Group vækker samarbejdet med Goldman Sachs glæde.

»Vi er meget stolte af, at Goldman Sachs har valgt at investere i Rødovre Port. Det er en anerkendelse af projektets kvaliteter og vores dygtige medarbejderes udviklingsarbejde gennem de seneste to år, hvor vi har arbejdet med projektet,« siger Thomas Færch, CEO, Gefion Group.

Han forklarer, at Rødovre Port ifølge ham er »et meget gennemtænkt projekt«.

Nyt investeringseventyr

Det er langt fra første gang, at Goldman Sachs, der blev grundlagt tilbage i 1869 af Marcus Goldman, fremtræder i de danske medier. Investeringsbanken kom nemlig på alles læber i forbindelse med indtrædelsen i Dong Energy med pensionsselskaberne ATP og PFA i 2014.

Tilknytningen varede dog kun lidt over tre år, for i oktober 2017 meddelte banken, at Goldman Sachs sidste aktier i Dong Energy var solgt.

Men nu er den amerikanske investeringsbank altså på færde igen og denne gang i et samarbejde med Gefion Group.

»Vi er glade for at samarbejde med Gefion om dette spændende projekt. Vi er overbeviste om, at denne investering vil gavne lokalsamfundene i både Rødovre og København i form af nybyggede og overkommeligt prissatte lejeboliger målrettet studerende, young professionals og familier,« siger Nabil Aquedim, Executive Director i Goldman Sachs.