Goldman Sachs flytter hundredevis væk fra London

Goldman Sachs flytter en skare på flere hundrede medarbejdere væk fra London, hvor investeringsbanken samlet set har omkring 6000 medarbejdere.

Foto: DAVID GRAY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Goldman Sachs flytter en skare på flere hundrede medarbejdere væk fra London, hvor investeringsbanken samlet set har omkring 6000 medarbejdere.

Det skriver The Guardian.

Flytningen til kontorer i Frankfurt og Paris sker på baggrund af de mange usikkerheder forbundet med brexit. Det er endnu ikke afgjort, hvordan slutfordelingen bliver.

- Det her er alt sammen i konteksten af beredskabsplanlægning. Hvad vores fremtidige fodaftryk i Europa bliver, afhænger af udfaldet af brexit-forhandlingerne, og hvad vi er nødt til at gøre på grund af dem, siger topchefen for Goldman Sachs International, Richard Gnodde, til CNBC.

Goldman vil desuden opgradere faciliteterne i Europa uden for London som helhed, men London vil fortsat være midtpunkt, uddyber topchefen.

Andre topbanker har også sat gang i en europæisk rokade som følge af brexit. HSBC vil flytte 1000 medarbejdere til Paris om to år, når Storbritanniens udtrædelse af EU er endelig.

Schweiziske UBS udmelder også, at 1000 stillinger kan flyttes til Frankfurt eller Madrid, mens JPMorgan siger 4000 britiske job er i fare.

Estimaterne for hvor mange finansjob, der vil gå tabt som følge af brexit, spænder vidt. Chef for London Stock Exchange, Xavier Rolet, advarer om, at 230.000 finansjob kan forsvinde, mens Mark Carney, formanden for den britiske centralbank, Bank of England, siger truslen er overdreven.