Goldman Sachs firedobler bundlinjen

Den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har haft massiv fremgang på bundlinjen i de sidste tre måneder af 2016, hvor indtjeningen er blevet næsten firedoblet.

ARKIVFOTO: Goldman Sachs Fold sammen
Læs mere
Foto: © Brendan McDermid / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På bundlinjen kan aktionærerne glæde sig over et plus på 2153 mio. dollar mod et overskud på 574 mio. dollar i samme periode året før.

Baggrunden for den massive fremgang er dog, at Goldman Sachs i samme periode af 2015 skulle betale en bøde på 1,5 mia. i et forlig med det amerikanske justitsministerium i en sag med rødder tilbage til finanskrisen.

Hvis man ser på indtjeningen per aktie og renser resultatet for forliget, lød overskuddet på 5,48 dollar i fjerde kvartal, hvilket var en positiv overraskelse for aktieanalytikerne, der ifølge Bloomberg havde ventet et overskud på 4,84 dollar per aktie.

Forliget med justitsministeriet handler om kollapset af de såkaldte subprimelån, der var en del af den amerikanske boligfinansiering i årene 2005-2007.

Det er indgået for at holde bankerne på Wall Street ansvarlige for deres bidrag til subprime-krisen, som var med til at starte finanskrisen.

En lang række andre banker - herunder JPMorgan, Bank of America og Citigroup - har også fået lignende bøder.

På det amerikanske formarked falder Goldman Sachs-aktien 0,3 pct. onsdag eftermiddag og har dermed kurs mod en rød dag på børsen.