Goldman-folks løncheck giver danske topchefer baghjul

Det er ingen hemmelighed, at det er yderst lukrativt at være ansat i finanssektoren i London og især i storbanken Goldman Sachs.

Foto: BRENDAN MCDERMID

Præcist hvor lukrativt det er at være ledende medarbejder i Goldman Sachs kan nu siges præcist, som følge af indberetninger fra bankerne i London City til de britiske myndigheder.

Af indberetningerne fremgår det, at Goldman Sachs i 2013 har i gennemsnit betalt 3 mio. pund, eller ca. 28,8 mio. kr., i løn til 121 ledende medarbejdere i Storbritannien. Ud af lønnen på godt 29 mio. kr. består omkring 85 pct. af variabel løn fra bonusser, viser indberetningerne.

Det skriver Financial Times.

Dermed tjener bankfolkene hos Goldman Sachs i London mere end nogen topchef for virksomhederne i det danske C20 indeks. Den bedst lønnede danske topchef er Novo Nordisks Lars Rebien Sørensen, der i 2013 tjente 19,4 mio. kr.

Fire andre storbanker har også indberettet deres aflønning af medarbejdere i London i 2014. Det gælder Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Citigroup og Bank of America Merrill Lynch. Sammen med Goldman Sachs har de udbetalt samlet 1,3 mia. pund til 738 senior-medarbejdere i Storbritannien.