Goldman-folks løncheck giver danske topchefer baghjul

Det er ingen hemmelighed, at det er yderst lukrativt at være ansat i finanssektoren i London og især i storbanken Goldman Sachs.

Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Præcist hvor lukrativt det er at være ledende medarbejder i Goldman Sachs kan nu siges præcist, som følge af indberetninger fra bankerne i London City til de britiske myndigheder.

Af indberetningerne fremgår det, at Goldman Sachs i 2013 har i gennemsnit betalt 3 mio. pund, eller ca. 28,8 mio. kr., i løn til 121 ledende medarbejdere i Storbritannien. Ud af lønnen på godt 29 mio. kr. består omkring 85 pct. af variabel løn fra bonusser, viser indberetningerne.

Det skriver Financial Times.

Dermed tjener bankfolkene hos Goldman Sachs i London mere end nogen topchef for virksomhederne i det danske C20 indeks. Den bedst lønnede danske topchef er Novo Nordisks Lars Rebien Sørensen, der i 2013 tjente 19,4 mio. kr.

Fire andre storbanker har også indberettet deres aflønning af medarbejdere i London i 2014. Det gælder Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Citigroup og Bank of America Merrill Lynch. Sammen med Goldman Sachs har de udbetalt samlet 1,3 mia. pund til 738 senior-medarbejdere i Storbritannien.