Godt regnskab men ingen bonus

Nordens største teleselskab slog forventningerne og tror nu på fremgang.

Telias topchef, Lars Nyberg, tror på et positivt 2010. Foto: Rune Evensen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han fik ingen bonus. Til gengæld kan han tage væg-til-væg-smilet på.

Telia-koncernens topchef, svenske Lars Nyberg, kunne tirsdag morgen konstatere, at Nordens største teleselskab har slået alle forventninger og dermed står bedre rustet i kampen om kunderne - og pengene. Det sker få uger, efter at den svenske stat, som fortsat ejer lidt over 37 procent af selskabet, på generalforsamlingen fik standset udbetaling af bonuser til teletopcheferne.

Til gengæld får de otte mand i ledelsen nu en lønforhøjelse på 30 procent efter en lønforhandling med den svenske stat. Der vanker dog ingen pension af beløbet, og ifølge Telias bestyrelsesformand, Anders Narvinger, er cheflønningerne samlet mindre end tidligere års gennemsnit.

Over forventningerne

2009 gav det højeste driftsresultat i Telias historie. Januar-marts 2010 viste et driftsresultat på 9,0 milliarder svenske kroner, hvor analytikerne havde forventet 8,8 milliarder som for et år siden. Salget udgjorde dog 26,1 milliarder svenske kroner mod forventet 26,4 milliarder.

Resultatet før skat landede på 6,73 milliarder svenske kroner mod 6,39 milliarder sidste år.

Det er især mobilmarkedet, der sikrer væksten.

Fremgang i Danmark

»For første gang i flere kvartaler rapporterede Finland og Danmark positiv indtægtsfremgang i lokale valutaer som et resultat af stærk tilvækst i databrug og øget salg af udstyr,« siger Lars Nyberg i en kommentar.

Telia har i Danmark budt på en af de fire licenser til det kommende supermobilnet, LTE (eller mere folkeligt 4G). Tilladelserne udstedes i begyndelsen af maj.

»Vi anser nu, at det er belejligt selektivt at øge vore investeringer i båndbredde, både i vore faste og mobile net. En del af vore planlagte investeringer er blevet forsinket på grund af faktorer som vejrforhold i Norden og for-forhandlinger med leverandører. Derfor kan investeringsniveauet i 2010 ende med at blive lavere, end vi planlagde i begyndelsen af året,« siger Lars Nyberg.

Fremgangen i første kvartal gør ham »tryggere, end jeg var for nogle måneder siden, ved, at vi kommer til at nå vor prognose om noget højere nettoomsætning i lokale valutaer end sidste år.«