Godt nyt til bankerne fra ECB

Den Europæiske Centralbank, ECB, har givet 132 mia. euro i likviditet til europiske banker i en tremåneders periode. Og det er godt nyt.

ECB-logoet foran centralbankbygningen i Frankfurt. Fold sammen
Læs mere
Foto: PATRIK STOLLARZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Likviditetstildelingen kommer på samme tidspunkt, som bankerne skal tilbagebetale 442 mia. euro fra sidste års store tildelinger som løb over 12 måneder.

Likviditetstildelingen ses som en lakmus-test på, hvor meget stress banksystemet er udsat for. For hvis godt kørende banker lægger billet ind på at sikre sig likviditet uden at have det store behov, betyder det, at der fortsat er stor usikkerhed om, hvorvidt behov vil kunne tilfredsstilles i det åbne marked.

Læs også: Tyske storbanker klarer stresstest

Tildelingen har fået de europæiske bank-aktier til at skyde i vejret på børserne rundt om i EU, og også i Danmark kan effekten ses. Danske Bank steg umiddelbart fra 119,50 kr. til 123,5 kr. og handles efter en halv times tid efter tildelingen i 122,40 kr. - 4,4 pct. højere end tirsdag.

Også euroen styrkedes efter ECBs tildeling. euro kostede 1,2210 dollar inden tildelingen og steg umiddelbart til 1,2275 dollar.