Godt halvår for Grundfos

Pumpekoncernen Grundfos' salg fortsætter frem - stigende omkostninger er dog med til at bremse resultatfremgangen.

Grundfos' Koncernchef Carsten Bjerg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rune Feldt-Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Et solidt halvårsresultat". Sådan betegner den midtjyske pumpekoncern selv sin opgørelse for årets første seks måneder - på trods af at resultatet står i stampe. Det betyder, at overskudsgraden lyder på 7,3 procent mod 7,8 procent for første halvår 2011.

Omsætningen i første halvår går frem med lidt over en halv milliard kroner til 10,7 milliarder kroner. Resultatet før skat lyder på 779 millioner kroner, hvilket er en spids over samme periode sidste år.

På trods af den faldende overskudsgrad er Grundfos' koncernchef Carsten Bjerg tilfreds.

"Som forventet vokser salget ikke længere helt så kraftigt som tidligere. Udviklingen har været præget af vanskelige forhold på flere markeder. Ikke alene er væksten negativ i store dele af Sydeuropa, men også traditionelt stærke markeder i det øvrige Europa er mærket af økonomisk afmatning," siger han i en kommentar til regnskabet.

En af årsagerne til den svagere overskudsgrad skal findes i højere produktionsomkostninger. De er i halvåret steget fra 6,1 til 6,5 milliarder kroner. De øvrige omkostninger er steget med 300 millioner kroner til 3,4 milliarder kroner.

Begge dele skal dog ses i lyset af, at Grundfos stadig ekspanderer, fortæller koncernchefen.

"En væsentlig del af stigningen i de øvrige omkostninger skyldes planlagte strategiske initiativer inden for især forskning og udvikling samt på salgssiden, hvor Grundfos fortsætter ekspansionen," siger Carsten Bjerg.

På grund af den økonomiske uro i Europa maner Carsten Bjerg til forsigtighed, når det kommer til forventningerne til helåret. Han forventer dog stadig fremgang - også fordi andet halvår traditionelt er et stærkt halvår, fordi vinteren nærmer sig.