Godt gemt guldæg i A.P. Møller-Mærsk

Maersk Contractors i imponerende vækst, mener Danske Equities.

Mens tiderne er hårde for containerrederiet Maersk Line, udvikler nogle af de mindre enheder i A.P. Møller - Mærsk sig godt. Danske Equities sætter fokus på Maersk Contractors som et eksempel på den positive udvikling blandt de mindre enheder.

"Vi mener, at markedet vil blive overrasket over bidragene til den samlede indtjening fra nogle af de mindre forretningsenheder i gruppen.

Vi sætter fokus på den imponerende overskudsvækst i Maersk Contractors," skriver analytikerne Henrik Lund og Philip Christensen i et notat.

Maersk Contractors er for tiden i gang med historisk milliard-satsning. Selskabet vil frem til 2010 investere op mod 17 mia. kr. i nye borerigge og et skib til behandling af olie.

Selskabet bygger, ejer og betjener borerigge og produktionsfaciliteter til olieindustrien, og sidder i dag på 5 pct. af verdensmarkedet.

Henrik Lund og Philip Christensen tror, at Maersk Contractors kan blive blandt de mest profitable enheder i A.P. Møller - Mærsk-gruppen, og at nettooverskudet i Maersk Contractors kan blive fordoblet i 2007.

"Præstationerne og potentielt i Maersk Contractors bliver måske underdrevet eller forbigået i medierne og af aktiemarkedet, da

forretningsenheden er en miniput i forhold til containerforretningen," mener de to analytikere.

Danske Equities mener, at væksten i de mindre enheder bekræfter den positive holding til en investering i A.P. Møller - Mærsk. Henrik Lund og Philip Christensen har det tredje højeste estimat for indtjeningen pr. aktie i 2007 i A.P. Møller - Mærsk i 2007 blandt de aktieanalytikere der følger aktien.

"Det er måske en smule overraskende, da vi mener, at markedsudviklingen for Maersk Line vil være udfordrende i 2007 med yderligere pres på containerraterne og en svagere vækst i volumerne. Vores estimater over konsensus skyldes, at synergierne fra integrationen af P&O Nedlloyd begynder at vise sig, og at den nye strategi for A.P. Møller - Mærsk-gruppen begynder at slå igennem. Vi mener stadig, at markedet vil blive overrasket over bidragene til den samlede indtjening fra gruppens investeringer siden begyndelsen af 2005 - med Maersk Contractors som et eksempel," skriver de to analytikere.

Danske Equities har et kursmål på 60.000 for aktierne i A.P.Møller - Mærsk, der mandag blev handlet til 50.400 kr. pr. aktie.

RB-Børsen