Godt gang i salget af Siemens vindmøller

Siemens Wind Power - hvis danske hovedkvarter ligger i Brande - har vind i sejlene. Indtjeningen steg med 34 procent perioden juli-september i år. Til gengæld er der drastisk fald i nye ordrer.

Foto: Henning Bagger.
Læs mere
Fold sammen

Europas størsteingeniørkoncern, Siemens AG med hovedsæde i München, der længe har kæmpet med forlav indtjening, har godt nyt fra vinddivisionen. 

Siemens Wind Power, som har sitdanske hovedsæde i Brande, oplevede i regnskabsperioden fra starten af juli til udgangenaf september 2013 en stærk vækst.

Driftsoverskuddet -profitten - steg således med 34 procent sammenlignet med samme kvartal sidsteår. Vindforretningen, der leverer vindturbiner til produktion af grøn energi påland og til havs fik et driftsoverskud på 179 mio. euro eller godt og vel 1,3milliarder kroner.

Det var på basis af enomsætning på cirka 1,6 milliarder euro eller næsten 12 milliarder kr. Dermedsteg omsætningen med 10 procent.

Væksten kommer primært fraøget installering af havvindmøller i regionen, der bl.a. dækker Europa, Mellemøstenog Afrika.

Med forlængelsen af denlukrative skatteordning i USA til selskaber, der investerer i vindmøller, er væksteni ordreindgangen fra amerikanske kunder stærk. Men den kommer fra et lavtniveau. 

Siemens løber dogikke fra, at der er en kraftig tilbagegang i mølleordrerne. De faldt med 34procent til 1.511 mio. euro - 11 milliarder kroner i fjerde kvartal.

Siemens tager igen store tab i sin Power Division, der bygger transmissionnet,der skal fordele strømmen fra vindmøllerne på havet til til transmissionsnet pålandjorden, herunder Tyskland.

Siemens, der er Tysklands andet størsteselskab målt på børsværdi, venter, at indtjeningen pr. aktie i 2014 stiger med15 procent fra det forgangne år - 2013 - hvor indtjeningen lå på 5,08 euroeller 37,89 kr. pr. aktie.

Den nye koncernchefJoe Kaesers forgænger Peter Loescher lancerede før sin afgang i sommer etspareprogram, som omfatter fyring af 15.000 ansatte.

Siemens nye topchef antyderi dag over for Reuters TV, at han vil fremlægge en strategi foringeniørkoncernen, men at Siemens nok ikke har brug for endnu en sparerunde.

Siden kl. ni onsdag morgen ogoffentliggørelsen af regnskabet er aktiekursen på Siemens steget med 3,1procent.