Gode tider for leverandører af IT-løsninger

Gode bredbåndsforhold har givet IT- og teleselskaber et større marked at agere på, og den udvikling vil fortsætte længe endnu, lyder vurderingen fra IT-analytiker Torben Rune.

Foto: ALESSANDRO BIANCHI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Generelt set har en række IT-virksomheder herhjemme rigtig gode vilkår for at drive forretning.

Stor som lille, og den udvikling vil fortsætte. Danmark er en nation med rigtigt gode forhold for bredbånd med høje hastigheder. Det tiltrækker virksomheder, der alle har brug for højhastighedsløsninger, og den efterspørgsel trækker et stort læs for en række af de danske udbydere af IT- og teleløsninger.

Det er ikke bare de store som TDC, men også de mindre spillere som Jaynet, der vil tiltrække virksomhedskunder, lyder konklusionen fra IT-analytiker og administrerende direktør for IT- og telerådgivningsvirksomheden Netplan, Torben Rune.

»Selv om vi i Danmark ikke er blandt de føren- de, er vi stadig blandt de bedste bredbåndsnationer i verden. Det har den egenskab, at det tiltrækker virksomheder, som har behov for gode båndbredder, og det betyder, at de produktpakker, man har at tilbyde til større og mindre erhverv, i stigende grad vil blive eftertragtet i fremtiden,« siger han.

Også den komplicerede IT-infrastruktur giver selskaberne udsigt til mere forretning. Torben Rune forklarer, at internettet ikke bare er ét netværk, selv om mange opfatter det sådan. Når man klikker ind på en hjemmeside, vil trafikken løbe gennem flere forskellige udbyderes netværk, før brugeren når frem til destinationen på den valgte hjemmesides server.

For at det kan ske, kobler de forskellige udbydere sig sammen på kryds og tværs. Det er den sammenkobling, som blandt andet Jaynet, men også de andre udbydere, er en del af. På grund af den øgede trafik og krav til høje hastigheder bliver operatørernes service mere efterspurgt, og det gavner selvsagt de store spillere på markedet som TDC og Telia, men også de mindre som eksempelvis Jaynet, forklarer IT-eksperten.

»Over en bred kam går den type selskaber, der leverer båndbredde mellem netoperatørerne, en meget lys fremtid i møde. Markedet for at kunne levere den båndbredde har i mange år været i stigning, og det stopper ikke her. Det vil tværtimod accelerere i de kommende år,« siger Torben Rune.

Læs også: Vi kortlægger IT-markedet: Analyse af 61 IT-konsulenthuse

Læs også: Analyse: IT-hosting-branche i stor fremgang