Gode resultater sender Nets tættere på børsnotering

Betalingsformidleren Nets, der både står bag Dankort, NemID og Betalingsservice, er rykket tættere på en børsnotering efter et godt årsregnskab.

NETS adm. direktør Bo Nilsson. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med en anslået børsværdi på 25 milliarder kroner bliver den kommende børsnotering af betalingsformidleren Nets kun overgået af de kommende børsnoteringer af DONG Energy og Nykredit. Derfor bliver børsplanerne i den Ballerup-baserede virksomhed fulgt med stor interesse.

Torsdag præsenterede Nets et solidt årsregnskab for 2015, og de fine økonomiske resultater betyder, at børsnoteringen rykker tættere på.

»Tingene er gået meget bedre og meget hurtigere, end vi havde regnet med. Det må vi erkende. Det er klart, at det ser vores ejere også på,« siger Nets’ topchef Bo Nilsson.

I årsregnskabet fremgår det, at Nets’ forretning er vokset, så de samlede aktiver ligger på 14,2 milliarder kroner mod 11,1 milliarder kroner i 2014. Det skyldes primært Nets’ opkøb af virksomheder.

På den baggrund er driftsindtjeningen steget med 35 procent til 2,25 milliarder kroner i forhold til året før. Resultatet efter skat lander på 1,04 milliard kroner. Det er en stigning på 385 millioner kroner fra året før.

Nets blev købt af de to amerikanske kapitalfonde Advent og Bain i 2014 for 17 milliarder kroner. De har hyret de to storbanker Deutsche Bank og Morgan Stanley til at påbegynde arbejdet hen mod en børsnotering, som allerede kan ske i år.

Afkast til investorerne

»Alle typer investeringer og investorer skal have et afkast. Vores ejere betalte 17 milliarder kroner for virksomheden, hvor der er blevet investeret fire milliarder ud over det. Det er en stor investering, og det er klart, at de søger at få forrentet deres investering. Der er ikke taget nogen beslutning overhovedet, men man overvejer det selvfølgelig,« siger Bo Nilsson og tilføjer:

»Typisk vil man normalt se en børsintroduktion tre-fem år efter, at en fond er kommet ind som investor. Der er gået to år, så vi er stadig tidligt i fasen. Men faktum er, at det er gået bedre, og så kunne man måske også forestille sig, at det ville ske hurtigere, men der er ikke taget nogen beslutning.«

Henning N. Jensen, seniorpartner i Pluscon og ekspert i betalingsløsninger, peger i en kommentar på, at årsregnskabet indeholder flere »store overraskelser«.

»Regnskabet indikerer, at processen med effektiviseringer, kundeorientering, konsolidering og opkøb har givet en væsentlig accelerering i overskuddet. Meget tyder på, at det også er kommet som lidt af en overraskelse for kapitalfondene, hvor hurtigt »den strategiske rejse« fra bankstyret til markedsdreven organisation er gået, samt hvor store økonomiske kræfter, der har ligget gemt i Nets,« påpeger Henning N. Jensen og tilføjer:

»Om dette gode resultat i 2015 og udsigterne for 2016 har givet ejerne lyst til for eksempel at bringe Nets på børsen, står der intet om i årsrapporten, men der er næppe tvivl om, at hvis det skulle være tilfældet, så har kapitalfondene i hvert fald lyst til fortsat at være med på den videre udvikling og drage nytte af for eksempel deres store investering på blandt andet mobilbetalingsområdet.«