God jobudsigt for Pihl-fyrede

Små 1.000 ansatte i Pihl & Søn er fyret efter krakket, men mange kan snart få job igen, vurderer brancheeksperter.

Pihls konkurs har bevirket at flere store byggerier på havnen i Aarhus står stille. Fold sammen
Læs mere

I kølvandet på mandagens konkurs i entreprenørkoncernen Pihl & Søn fik 800-900 ansatte en fyreseddel ifølge kurator Henrik Steen Olsen fra Holst Advokater, men mange af dem kan forvente at komme i beskæftigelse ret hurtigt.

Bedst er udsigterne for de små 600 Pihl-ingeniører. Ledigheden blandt ingeniører er generelt under to procent, og historisk mange anlægsprojekter er i gang, for eksempel Femern-forbindelse, metroudbygning, flere letbaner, København-Ringsted-bane og adskillige supersygehuse.

»Jeg forventer, at ingeniører fra Pihl & Søn vil blive opslugt af markedet rigtig hurtigt. Entreprenørerne er godt nok tilbageholdende med at ansætte i øjeblikket, men blandt rådgiverne er interessen stor. Både spildevandsbranchen og olie- og gasbranchen skriger efter kompetente ingeniører og vil uden tvivl kunne bruge profiler fra Pihl & Søn,« lyder det til fagbladet Ingeniøren fra Christina Just, adm. direktør i konsulentfirmaet Capax Recruitment med speciale i at hyre ingeniører.

En tilsvarende melding kommer fra Jesper Arkil, administrerende direktør i storentreprenøren Arkil.

»Der er behov for dygtige ingeniører og håndværkere i branchen, så det er sandsynligt, at mange har gode muligheder for at komme videre,« siger Jesper Arkil til Berlingske.

Også fagforbundet 3F, der organiserer de fleste byggearbejdere, er optimistisk på vegne af de tidligere Pihl-ansatte.

»Jeg er ret fortrøstningsfuld over for, at vores folk kommer på plads på en eller anden måde. Allerede tirsdag påbegynder vi forhandlinger om, hvorvidt der er andre aktører, som vil overtage vores folk på byggepladserne,« har Peter Hougård Nielsen, formand for 3Fs byggegruppe, udtalt til nyhedsbureuaet Ritzau.

Til gengæld frygter Hougård Nielsen, at situationen er værre for de mange hos Pihls mange underentreprenører, hvoraf mange står til at tabe penge på ubetalt arbejde.

Renset for sæsonudsving lå beskæftigelsen i den samlede bygge- og anlægssektor på godt 145.000 i andet kvartal. Det var en stigning på 3.700 i forhold til samme periode året før, men samtidig ti procent under det historiske gennemsnit.