GNs modpart betragter ikke milliardsagen som slut

Mens GN Store Nord mener endelig at have vundet sagen eller i hvert fald første fase mod polske TPSA efter voldgiftsretten i Wiens afgørelse sent fredag, så er det polske selskab af en ganske anden opfattelse.

Foto: Keld Navntoft

Ifølge selskabet er der stadig juridiske skridt at tage.

- Jeg vil sige klart, at voldgiftsrettens beslutning i fredags i Wien ikke slutter striden mod DPTG (det polske selskab, GN ejer en del af, red.). Fra start identificerede vi vigtige uregelmæssigheder i den 19 år gamle aftale, og vi fortsætter med at være af den opfattelse, siger topchef Maciej Witucki til den polske netavis rp.pl.

Voldgiftsretten i Wien tilkendte sejren i den langstrakte sag til selskabet DPTG, som GN Store Nord ejer 75 pct. af, mens TDC ejer 25 pct.

DPTG og TPSA har i årevis skændtes om størrelsen af overskuddet fra det polske fibernet, som GN Store Nord har været med til at anlægge. GN Store Nord mener, at DPTG er blevet snydt for en overskudsandel på fem mia. kr. i en periode på 10 år.

Fredag blev GN så tilkendt 2,2 mia. kr. i sagen. Men TPSA synes altså langt fra rede til at acceptere den konklusion.Topchef Maciej Witucki understreger nemlig, at afgørelsen "ikke udtømmer samtlige mulige juridiske skridt i denne sag". Det bekræftes også af en meddelelse fra France Telecom, der ejer TPSA.

RB-Børsen