GN tilkendes 3 mio. dollar fra amerikansk rival

GN Audios amerikanske rival, Plantronics, er blevet dømt til at betale en godtgørelse til det danske selskab på 3 mio. dollar i sagen om headsets til call-centre i USA.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen blev anlagt i 2012 af GN Store Nords headset-division, som dengang hed GN Netcom.

Påstanden gik på, at "Plantronics Only Dealers"-programmet var i strid med amerikansk konkurrencelovgivning og uretmæssigt begrænsede konkurrencen ved at forhindre uafhængige forhandlere i at markedsføre konkurrerende produkter.

GN Store Nord oplyser nu, at den føderale distriktsdomstol i Wilmington, Delaware, er kommet frem til en afgørelse vedrørende sanktionsspørgsmålet og har pålagt Plantronics yderlige sanktioner ud over at skulle betale godtgørelsen.

Platronics skal betale for "dækning af rimelige sagsomkostninger afholdt af GN Audio, der hed GN Netcom, da sagen blev anlagt, i forbindelse med den verserende retssag."

Der er mulighed for yderligere sanktioner, såfremt GN Audio anmoder herom i forbindelse med en nævningesag, og som retten finder berettiget. Og sker det, skal et nævningeting lægge til grund, at e-mails, der er destrueret af Plantronics, ville have været til fordel for GN Netcoms sag og/eller skadelig for Plantronics' forsvar.

Retten vil 15. juli eller derefter fastsætte en tidsplan for den fortsatte behandling af sagen, oplyser GN Store Nord.

Afgørelsen påvirker ikke GN's finansielle målsætninger for 2016, da diverse omkostninger relateret til retssagen modsvarer de tilkendte beløb, oplyser selskabet.