GN taber sag mod Oticon i Østre Landsret

GN Store Nords høreapparatforretning, GN Resound, har af Østre Landsret fået et midlertidigt forbud mod salg af visse af selskabets ældre produkter i Danmark.

Foto: BJARKE ØRSTED.
Læs mere
Fold sammen

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen fredag eftermiddag.

Forbuddet er nedlagt på baggrund af en anmodning fra den danske rival Oticon (ejet af William Demant Holding, red.), der påstår, at GN Resound har krænket selskabets patent.

- Det midlertidige forbud omfatter ikke Resound LiNX2 eller Beltone Legend. De eneste produkter, der er omfattet af det midlertidige forbud, er derfor Resound Verso og det tilsvarende Beltone First. Derfor ventes der ikke nogen indvirkning på GN Resounds globale kommercielle resultater, skriver GN i meddelelsen.

GN Store Nord melder sig desuden lodret uenig i afgørelsen, fordi selskabet ikke mener, at de omfattede produkter krænker Oticons patenter.

- Desuden er vi af den klare opfattelse, at patentet er ugyldigt. GN Resound har allerede indleveret indsigelse vedrørende patentets gyldighed til det Europæiske Patentkontor og forventer, at patentet bliver erklæret ugyldigt, hvilket medfører, at det midlertidige forbud kan blive ophævet, skriver GN.

Der er blevet fastsat en høring hos det Europæiske Patentkontor til den 26. februar næste år, men ifølge GN peger den foreløbige vurdering på, at GN Resounds indsigelser i de fleste tilfælde vil være succesfulde, skriver selskabet.