GN: Stribe af finanshuse ændrer kursmål efter regnskabet

En flok af finanshuse har kigget nærmere på GN Group-aktien, efter at selskabet aflagde et regnskab onsdag, der viste en overraskende stor fremgang i salget af headsets, som samlet gav en positiv overraskelse for GN Group i perioden, hvor salget af høreapparater var en smule til den svage side.

En flok af finanshuse har kigget nærmere på GN Group-aktien, efter at selskabet aflagde et regnskab onsdag, der viste en overraskende stor fremgang i salget af headsets, som samlet gav en positiv overraskelse for GN Group i perioden, hvor salget af høreapparater var en smule til den svage side. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig

GN nåede i årets første tre måneder en organisk vækst på 10 pct., mens analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde ventet en fremgang på 7,6 pct.

Salget i divisionen GN Audio tog kegler med en fremgang på 17 pct. Det var omtrent dobbelt så højt, som analytikerne havde ventet.

Til gengæld var væksten i høreapparatforretningen, GN Hearing, kun på 5 pct., og det kom bag på analytikerne, der havde sigtet efter en fremgang på 6,8 pct.

Presset på den amerikanske dollar medvirkede til, at omsætningen kun steg til 2296 mio. kr. mod ventet 2271 mio. kr., mens driftsoverskuddet, EBITA, er øget til 354 mio. kr. mod ventet 338 mio. kr.

Regnskabet kastede også en opjustering af forventningerne af sig i GN Audio. Selskabet venter nu en organisk vækst på "omkring" 9 pct. mod den tidligere forventning på "mere end" 7 pct. For GN Hearing blev forventningerne fastholdt.

GN Store Nord-aktien stiger 0,1 pct. til 236,80 kr. torsdag middag, efter at den gik i vejret med 7 pct. i onsdagens handel.