GN Store Nord havde held med headsets og høreapparater

GN Store Nord leverede en solid slutspurt i 2015. Samtidig lover selskabet, at 2016 vil blive endnu bedre.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

GN Store Nord, der laver headsets og høreapparater, kunne med en god afslutning på året levere et stærkt regnskab for 2015. Fremgangen ventes at fortsætte i 2016, hvor specielt headset-divisionen spås stor succes.

Det viser selskabets regnskab for 2015.

- Efter en lang periode med skuffelser leverer GN Store Nord endelig et regnskab, som ikke på noget områder skuffer.

- Næste års forventninger er også meget stærke set i relation til konkurrenters udmeldinger, skriver analytiker hos Alm. Brand Michael Friis Jørgensen i en kommentar.

Samlet kunne GN Store Nord notere en omsætning på 8,4 milliarder kroner, en milliard mere end året før. Det blev omsat til et nettoresultat på 805 millioner kroner.

- Igennem hele 2015 skabte vi fremragende resultater og oplevede et særligt stærkt fjerde kvartal 2015, hvor den organiske vækst i vores høreapparatforretning steg til 10 procent.

- Vi er kommet ind i 2016 med et solidt momentum, og vi forventer igen i 2016 at levere markant højere vækst end markedet, skriver administrerende direktør Anders Hedegaard i regnskabet.

GN Store Nord lover i regnskabet sine investorer, at omsætningen vil vokse med syv procent i 2015, og at resultatet før skat vil stige til 1,5 milliarder kroner fra 1092 millioner kroner i 2015.

- Det bliver den samme opskrift som i 2014 og 2015, hvor vi skal være bedre og bedre til salg og marketing, og så er det fortsat innovative produktlanceringer, der skal trække væksten.

- Vi er så heldige, at vi arbejder på nogle markeder, som vokser pænt, siger finansdirektør Anders Boyer til Ritzau Finans.

Med dagens regnskab forventer Alm. Brand og analytiker Michael Friis Jørgensen, at aktionærerne vil blive belønnet fra start.

- GN-aktien har været under massivt pres på grund af skuffelser og nervøsitet omkring væksten. 2016-forventningerne bør eliminere dette, skriver analytikeren.

Aktierne i GN Store Nord indikeres at stige omkring otte procent fra start fredag.