GN Resound-topchef: Lavere marginer i starten var ventet

GN Store Nords høreapparatforretning, GN Resound, kom målt på toplinjen rigtig flot i gang med 2016, hvor analytikernes forventninger til salget blev overgået med længder. Til gengæld haltede indtjeningen en smule efter, hvad markedet havde forventet. Det var dog ventet hos GN Resound selv, og selskabet føler sig meget tryg ved at fastholde forventningerne til hele årets indtjening.

Anders Hedegaard, administrerende direktør hos GN Resound. Fold sammen
Læs mere
Foto: LISELOTTE SABROE

Det er blandt andet lanceringen af lavprisproduktfamilien Resound Enya i efteråret, der betyder, at indtjeningen ikke har været så høj i starten af året. Typisk er marginerne nemlig ikke så store på produkterne i den ende af skalaen.

»Det er fuldstændig som ventet fra vores side. Vi sagde ved årsregnskabet, at der var sæsonbetoning på overskudsgraden, og vi fastholder også forventningerne til hele året. Så på den front er der intet nyt under solen«, siger Anders Hedegaard, der er administrerende direktør hos GN Resound, til Ritzau Finans.

»Men der er selvfølgelig nogle forklaringer på den lidt lavere indtjening. Først og fremmest sammenligner vi med et første kvartal sidste år, hvor vi lancerede Resound Linx2, og derudover er det her et første kvartal, hvor vi havde fuld fart på Resound Enya-lanceringen. Det er et produkt med en lavere margin. På det område har vi ikke været så store tidligere, men salget går rigtig godt«, fortsætter GN Resound-topchefen.

GN Resound omsatte for 1373 mio. kr. i første kvartal mod ventet 1294 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates og et salg på 1191 mio. kr. i første kvartal sidste år. Det svarer til en organisk vækst på 10 pct.

Driftsresultatet (EBITA) steg i første kvartal til 234 mio. kr., mens analytikerne havde ventet et resultat på 247 mio. kr. I første kvartal sidste år blev resultatet 200 mio. kr. EBITA-marginen blev 17,0 pct. i første kvartal mod ventet 19,1 pct. blandt analytikerne og 16,8 pct. i den tilsvarende periode sidste år.

For hele 2016 fastholder GN Resound forventningerne om en organisk vækst på "omkring" 6 pct. samt et driftsresultat (EBITA) på "omkring" 1200 mio. kr.