GN Resound ser fire mulige scenarier i patenttvist med Oticon

GN Resound ryster ikke på hånden i den verserende patenttvist mod den danske rival Oticon, der er en del af William Demant Holding.

GN Resound ryster ikke på hånden i den verserende patenttvist mod den danske rival Oticon. Fold sammen
Læs mere
Foto: HERWIG PRAMMER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

GN Resound ryster ikke på hånden i den verserende patenttvist mod den danske rival Oticon, der er en del af William Demant Holding.

Førstnævnte har nemlig en række grunde til at antage, at det har en rigtig god sag. Men selskabet opstiller alligevel fire mulige scenarier for udfaldet af tvisten i retssalen.

Det fortalte GN Resound ved en ekstraordinær præsentation i forbindelse med den årlige høreapparatmesse hos Europäische Union der Hörgeräteakustiker (EUHA), der løber af stablen i Nürnberg i disse dage.

Første scenarie er, at Det Europæiske Patentkontor, som GN Resound selv forventer, kender Oticons patent ugyldigt ved dets afgørelse i februar næste år. Dermed slutter sagen formentlig der. Der er ifølge GN Resound "stor sandsynlighed" for, at det scenarie vil blive udfaldet.

Skulle Oticons patent - mod GN's forventning - blive kendt for gyldigt, er der yderligere tre mulige scenarier.

Det første - og ifølge GN mest sandsynlige - scenarie i det tilfælde er, at de relevante myndigheder vil påpege, at GN Resound ikke har krænket Oticons patent, hvorefter sagen vil slutte der.

Skulle patentet fra Oticon blive kendt gyldigt - og GN Resound samtidig kendt skyldig i krænkelse af patentet - er det ifølge GN-ledelsen mest sandsynligt, at selskabet til den tid har udviklet en ny antenneteknologi, hvorfor der skal betales royalties for salg tilbage i tiden til Oticon.

Hvis patentet kendes gyldigt, og det fastholdes, at patentet er blevet krænket - samtidig med at GN Resound endnu ikke har en ny antenneteknologi klar, må selskabet ifølge eget udsagn formentlig betale royalties af både historisk og fremtidigt salg af de relevante produkter til Oticon.