GN Resound på trapperne med nyt produkt til VA

GN Store Nords høreapparatforretning, GN Resound, lancerer søndag sit super power-produkt Resound Enzo2 i det amerikanske VA-segment (Veterans Affairs), der tilpasser høreapparater til militærveteraner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Og det skulle gerne hjælpe selskabet til at tage nye markedsandele i segmentet, hvor GN Resound i løbet af de seneste to år er vokset heftigt, siden introduktionen af Made for iPhone-teknologien.

Det har bragt GN Resounds markedsandel i VA-segmentet, der står for godt 20 pct. af det samlede amerikanske marked for høreapparater, op på i underkanten af 20 pct. fra godt 8 pct. ved indgangen til sidste år. Og der er ambitioner om mere.

- Når vi lancerer Resound Enzo2 i VA kan det forhåbentlig hjælpe med at fortsætte væksten i den kanal, siger Anders Boyer, der er finansdirektør hos GN Store Nord, til Ritzau Finans.

Med lanceringen opnår GN Resound desuden en konkurrencemæssig fordel i forhold til den danske konkurrent Oticon, der er ejet af William Demant Holding.

I forbindelse med EUHA-høreapparatmessen i Nürnberg for et par ugers siden lancerede også Oticon nye høreapparater i super power-klassen med Oticon Dynamo, Sensei SP og Plus Power.

Det er alle tre produkter fra den såkaldte Inium Sense-platform, der blev rullet bredt ud i begyndelsen af året.

William Demant har haft stor succes med Inium Sense-platformen, og selskabet selv har også store forventninger til de nye super power-produkter.

Men lige netop i VA-segmentet må selskabet vente indtil maj næste år med at lancere produkterne. Hos VA er der nemlig kun to årlige lanceringsvinduer - et den 1. maj og et den 1. november - og kravet for lancering i de to vinduer er, at produktet er frit på markedet to måneder inden da.

Det krav lever Oticons lancering ikke op til, og derfor må selskabet vente til maj næste år med at lancere i VA, hvilket giver konkurrenten GN Resound lidt ekstra plads at boltre sig på i et halvt år.

Og netop det faktum er der ærgrelse over hos Oticon.

- Det er da ærgerligt. Jeg ville hellere have været inde i VA allerede nu, men vi havde desværre ikke produkterne klar til lancering i september, og når man ikke er på markedet der, kan man ikke komme ind i VA i dette vindue. Så det må jeg desværre leve med, sagde Søren Nielsen, der er administrerende direktør hos Oticon og viceadministrerende direktør hos William Demant Holding, til Ritzau Finans i forbindelse med EUHA-messen.