GN Resound og WDH indgår forlig

Danmarks to store høreapparatskoncerner har torsdag eftermiddag indgået forlig vedrørende alle patenttvister

William Demants hovedsæde. Her høreapparater fra Oticon. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De to store danske høreapparatsvirksomheder GN Resound og William Demant Holding indgår et forlig om at afslutte alle patenttvister mellem de to selskaber. Dermed bliver alle patentsager i både Europa, inklusive Danmark, og i Nordamerika annulleret med øjeblikkelig virkning.

Det oplyser de to høreapparatselskaber i hver deres meddelelse til fondsbørsen.

»Respekt for - og anerkendelse af – IP-rettigheder og patenter er yderst vigtigt i en hvilken som helst forskningsbaseret industri,« hedder det i en fælles erklæring fra Anders Hedegaard, adm. direktør i GN ReSound, og fra Søren Nielsen, driftsdirektør i William Demant.

Forliget inkluderer 15 forskellige patenter og en række verserende og visse potentielle fremtidige tvister. Aftalen betyder, at GN Store Nord betaler et mindre beløb til William Demant, som ikke påvirker forventningerne til indtjeningen i nogle af virksomhederne.

»Vi er glade for, at vi har været i stand til at indgå en større, bredt baseret patentaftale, som er fordelagtig for begge parter, og at vi nu kan fokusere al vores energi på at servicere vores kunder og øge væksten i vores forretning,« hedder det videre i en fælles erklæring fra de to.

Sagen kan være afslutning på en længere tid med særligt dårlig stemning mellem de to parter. Striden kulminerede i efteråret, da GN Store Nord forlod den magtfulde brancheorganisation Dansk Industri efter en udløber med endnu et opgør med William Demant. Afskeden kom nemlig, efter at Dansk Industri tidligere havde suspenderet en pris, som høreapparatkoncernen allerede havde modtaget. Det fik efterfølgende Anders Hedegaard til kraftigt at kritisere brancheorganisationen, som, han mente, blandede sig i en sag mellem to medlemsvirksomheder. Prisen var nemlig blevet suspenderet pga. en patentstrid mellem GN ReSound og konkurrenten Oticon.

Sidste vinter røg Hedegaard og Niels Jacobsen, topchef i William Demant, i verbalt infight i Berlingske. Det begyndte med en række negative bemærkninger fra Niels Jacobsen om konkurrenten, og det fik siden Hedegaard til at svare ærkerivalen vredt igen.