GN Q4: Hearing lander som ventet lav organisk vækst

Foto: HEINZ-PETER BADER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

GN Groups høreapparatdivision, GN Hearing, sluttede 2016 nogenlunde på linje med, hvad der på forhånd var ventet.

Selskabet omsatte for 1389 mio. kr. mod ventet 1400 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. I den tilsvarende periode et år tidligere blev omsætningen 1267 mio. kr. i divisionen.

Driftsresultatet (EBITA) landede på 361 mio. kr. mod ventet 359 mio. kr. og 307 mio. kr. i fjerde kvartal 2015, mens EBITA-marginen dermed blev 26 pct. mod ventet 25,8 pct. blandt analytikerne og 24,2 pct. på den post et år tidligere.

Den organiske vækst i GN Hearing blev i fjerde kvartal 1 pct. mod ventet 1,1 pct. blandt analytikerne og 10 pct. i fjerde kvartal 2015.

- Den organisk vækst kommer på toppen af et svært sammenligningsgrundlag, da GN Hearing havde en stærk organisk vækst på 10 pct. i fjerde kvartal 2015, skriver GN i regnskabet, der også peger på produktændringer i den amerikanske varehuskæde Costco som et forhold, der spiller ind.

Både sammenligningstal og estimater er beregnet eksklusive Otometrics, der er blevet frasolgt og nu fremgår som ikke fortsættende aktiviteter i GN's bøger.

For 2017 venter GN Hearing en organisk vækst på mere end 6 pct., mens EBITA-marginen forventes at være over 20 pct.