GN og rival varmer op til slutfase i retssag om 4 mia. kr.

Foto: Iris Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I næste uge begynder retssagen mellem GN og Plantronics, hvor sidstnævnte står på anklagebænken, men allerede mandag stod den indledende juridiske duel.

Plantronics er anklaget for på ulovlig vis at have blokeret for GN hos en række distributører i USA.

GN Audio, der dengang hed GN Netcom, anlagde sagen i 2012, fordi det ikke fik adgang til at sælge sine headsets og andre produkter via de forskellige kanaler, der indgik i det såkaldte »Plantronics Only Dealers«-program. Den slags er ulovligt på grund af konkurrencehensyn.

I mellemtiden tog sagen en speget drejning, da det blev afsløret, at ansatte hos Plantronics slettede tusindvis af e-mails, der kunne have kastet lys over selskabets forretningspraksis. Det kostede i sommeren 2016 en bøde på 3 mio. dollar (19 mio. kr.) til selskabet.

Mandag kom det ifølge mediet Law360 frem, at salgschef Don Houstons afgang fra Plantronics i år også havde forbindelse til e-mailfadæsen, da det californiske selskab ikke ville risikere at komme i karantæne hos GSA, den statslige indkøber i USA.

Plantronics har også forsøgt at få sagen forkastet eller brudt op i to faser i retssalen, men det har det indtil videre ikke fået dommeren med på.

Selskabets advokater har desuden anmodet om at få mere end 12 timer til at procedere, da der er 600 mio. dollar (3,8 mia. kr.) i erstatning på spil, men det har GN's juridiske hold endnu ikke nikket ja til.

Retssagen er berammet til at starte onsdag 11. oktober.

/ritzau/FINANS