GN Netcom-konkurrent overrasker på bundlinjen

Amerikanske Plantronics, der konkurrerer med GN Netcom, kommer ud af selskabets fjerde kvartal med en indtjening, der var markant højere, end de analytikere, der følger selskabet, havde sat næsen op efter.

Plantronics havde i fjerde kvartal, der sluttede ved udgangen af marts, en justeret indtjening per aktie på 0,72 dollar, hvilket var markant højere end forventningen, der ifølge Bloomberg News lød på 0,61 dollar per aktie.

I forhold til fjerde kvartal af sidste regnskabsår er der dog tale om en tilbagegang, da indtjeningen i den periode landede på 0,74 dollar per aktie.

Omsætningen i fjerde kvartal på 200,8 mio. dollar var derimod stort set på linje med det ventede, men det skal ses i lyset af, at den amerikanske koncern kom med en nedjustering i slutningen af marts, hvori der fremgik en forventning om en omsætning på omkring 200 mio. dollar. Det var dog en tilbagegang på 4 pct. fra fjerde kvartal sidste år, hvor omsætningen lød på 209,1 mio. dollar.

- Resultaterne i fjerde kvartal skuffede primært grundet valutamodvind, en nedgang i markedet for mono Bluetooth og en forsinket produktlancering, siger Ken Kannappan, der er administrerende direktør og bestyrelsesformand i Plantronics, i en kommentar til regnskabet.

For første kvartal venter Plantronics en justeret indtjening per aktie i niveauet 0,62-0,71 dollar. Til sammenligning havde analytikerne adspurgt af Bloomberg News ventet en indtjening på 0,69 dollar forud for regnskabet.

Omsætningen ventes i kvartalet at nå 202-210 mio. dollar, hvilket umiddelbart ligger i den lave ende af markedets forventninger om en toplinje på 210,7 mio. dollar.