GN-milliarder giver opkøbsmuligheder

»Vi er blevet et helt nyt selskab, så nu er det en helt ny dagsorden i GN Store Nord,« siger Per Wold-Olsen, bestyrelsesformand i GN Store Nord.

GN Store Nords bestyrelsesformand Per Wold-Olsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Det sker, efter at selskabet netop er blevet tildelt 2,9 mia. kr. af voldgiftsretten i Wien efter ni års stridigheder, skriver dagbladet Børsen. 


Beløbet svarer til 1,9 mia. kr. efter skat og er første del af GN Store Nords krav med Telekomunikacja Polska S. A. (TPSA), hvor GN Store Nord via sin 75 pct. ejerandel i DPTG har været uenige med TPSA om fastsættelsen af den mængde trafik, der overføres via et fiberoptisk net i Polen.

DPTG er berretiget til 14,8 pct. af overskuddet. Den afgivne kendelse vedrører perioden 1994 til midt i 2004, og GN Store Nord mangler nu betaling for perioden 2004 til 2009. Det kan groft anslås til halvdelen af det allerede tildelte beløb. 


»Vi arbejder på et estimat for det resterende beløb, og regner med at offentliggøre det mandag (i dag, red.) formiddag,« siger Per Wold-Olsen.


Samlet kan GN Store Nord altså råde over et beløb, der svarer til omkring en tredjedel af selskabets markedsværdi på børsen, og det giver helt nye muligheder for et selskab, der har været igennem to års omstruktureringer og effektiviseringer.