GN gennemfører opkøb af amerikanske Audigy

GN Store Nord har fredag gennemført opkøbet af selskabet Audigy, der er en sammenslutning af uafhængige forhandlere.

Udsigten til at tage større bidder af den uafhængige del af det amerikanske marked, hvor indtjeningen per enhed typisk er højere, har været meget afgørende i processen. Fortæller GN Hearings administrerende direktør, Anders Hedegaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Høreapparatselskabet annoncerede i maj den betingede aftale om at købe det amerikanske selskab, og nu er alle relevante myndighedsgodkendelser og nødvendige betingelser faldet på plads, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse fredag aften.

Audigy vil fortsætte som et separat selskab og et datterselskab til den amerikanske forretningsenhed af GN Hearings.

Da den betingede aftale blev offentliggjort for lidt over en måned siden, fortalte GN Hearings administrerende direktør, Anders Hedegaard, at udsigten til at tage større bidder af den uafhængige del af det amerikanske marked, hvor indtjeningen per enhed typisk er højere, har været meget afgørende i processen.

»Vi har hele tiden sagt, at vi gerne vil styrke samarbejdet med de kunder, vi har. Og hos de uafhængige har vi været lidt bagud i forhold til vores samlede markedsandel, sagde Anders Hedegaard til Ritzau Finans og fastslog ligeledes, at købet også sikrer adgang til forhandlerne fremadrettet i et marked, hvor der er meget fokus på opkøb netop nu.«

»De uafhængige forhandlere udgør stadig en pæn del af det amerikanske marked. Nogle er i indkøbsgrupper, og andre er helt uafhængige. Og dem, der bliver opkøbt af producenter, har vi kun begrænset adgang til,« fortalte topchefen.