GN-formand vil skabe gennemgående talentkultur

Det er meget tilfredsstillende for GN Store Nords bestyrelsesformand, Per Wold-Olsen, at afløseren kommer fra GN's egen organisation.

Foto: Liselotte Sabroe. Lundbecks konstituerede formand, Per Wold-Olsen.
Læs mere
Fold sammen

GN Store Nords headset-division, GN Netcom, skal have ny direktør til april, når René Svendsen-Tune, der har siddet i selskabets bestyrelse siden 2007, afløser Niels Svenningsen, som har valgt at stoppe af familiære årsager.

Og i den henseende er det meget tilfredsstillende for GN Store Nords bestyrelsesformand, Per Wold-Olsen, at afløseren kommer fra GN's egen organisation. Udvikling af egne talenter er nemlig et erklæret mål for formanden.

- Kulturen i GN, langt tilbage - længe før 2009, da den nye bestyrelse kom til, har aldrig været at udvikle talenter og organisationen. Mit mål og min drøm er, at vi skal udvikle talenter i organisationen, der skal vokse til større og større job, siger Per Wold-Olsen i et interview med Ritzau Finans.

- Det er den kultur, jeg kommer fra. Desværre har kulturen ikke været til det her, så vi har måttet gå ud og hente ledere. Med tiden er mit definerede mål at kunne udvikle en stærk organisation med talenter, som vi driver gennem organisationen og udvikler selv. Så når vi har brug for en topchef, kan vedkommende komme inde fra, fortsætter formanden, der har en fortid på topposter i medicinalsektoren.

Han er derfor meget glad for ansættelsen af René Svendsen-Tune, som i en stor søgningsproces viste sig at være den bedste kandidat til jobbet som topchef i GN Netcom.

- Vi har lavet en global hvervningsproces, og havde vi fundet en kandidat, der var bedre end René, havde vi valgt ham, men det er meget tilfredsstillende, at René viste sig som den bedste kandidat. Han kan gå direkte ind i jobbet - han kender selskabet, og han kender medarbejderne - så vi er meget komfortable med det her lederskifte, siger Per Wold-Olsen.

Han giver samtidig den afgående direktør, Niels Svenningsen, rosende ord med på vejen.

- Vi ansatte Niels for godt et år siden med den hensigt, at han skulle være her i mange år. Han har gjort et kæmpe stykke arbejde, men han har sagt, at han må tage mere hånd om familien, og det må vi bare respektere, siger Per Wold-Olsen.

Niels Svenningsen har lovet at blive i selskabet og assistere René Svendsen-Tune i begyndelsen for at sikre en glidende overgang.