GN-fiasko dyr for både chefer og aktionærer

GN-aktionærerne kan vinke farvel til et udbytte på 12,4 milliarder kroner efter det mislykkede salg af ReSound. GN-ledelsen kan gå glip af bonusser.

GNs forliste salg af høreapparatvirksomheden Resound til schweiziske Sonova kan få store økonomiske konsekvenser for GN-ledelsen og ikke mindst GN Store Nords aktionærer.

Da GN i oktober sidste år aftalte at sælge Resound til Sonova for 15,5 milliarder kr., blev GN-aktionærerne stillet i udsigt, at der ville blive udloddet 12,4 milliarder kr. i udbytte, hvis handelen gik endeligt igennem.

Det har de tyske konkurrencemyndigheder nu spændt ben for.

Salget af Resound skulle også udløse et samlet beløb på 54 mio. kr. i transaktionsbonusser og fastholdelsesbetalinger til en række ledende medarbejdere, herunder direktionen med den daværende koncernchef Jørn Kildegaard i spidsen, GNs finansdirektør Jens Due Olsen samt direktør Jesper Mailind, som skulle følge med ReSound over i Sonova.

Lederkredsen må vente
Samtidig med overdragelsen af Resound skulle en række ledende medarbejdere have mulighed for at udnytte deres aktieoptioner i GN før tid, når hørehandelen endelig faldt på plads.

Dengang stod den pågældende lederkreds til at kunne indkassere tilsammen næsten 100 mio. kr. på deres optionsordninger.

Jørn Kildegaard, der forlod GN i oktober sidste år, ønskede i går ikke at kommentere det mislykkede salg af Resound eller at oplyse, hvilke økonomiske konsekvenser det får for ham.

Deputy CEO i GN Store Nord, Jens Due Olsen oplyser, at alle udgifterne til fastholdelsesbonuser til medarbejderne er udbetalt, mens bonusen til cheferne først kan komme til udbetaling, hvis selskabet rent faktisk ender med at blive solgt.

»Transaktionsbonusen kan stadig blive udbetalt afhængig af, hvad der sker med Resound fremover. Processen er jo ikke helt afblæst,« siger han.