GN ender i blindgyde i jagten på tyske milliarder

GN Store Nord har fået afvist sin anmodning til Tysklands højesteret om at få lov til at appellere en afgørelse fra Düsseldorfs appelret fra marts 2014, hvor det danske selskabs massive erstatningskrav mod kartelmyndigheden Bundeskartellamt blev afvist.

Foto: Liselotte Sabroe. ARKIVFOTO. Mogens Elsberg, CEO hos GN Store Nord A/S.
Læs mere
Fold sammen

Med afslaget fra den tyske højesteret har GN Store Nord dermed ikke flere ankemuligheder i sagen, der startede for næsten fem år siden. GN skal samtidig betale sagsomkostninger på op til 2 mio. euro - eller 15 mio. kr. - og forventningerne til hele 2015's driftsresultat (EBITA) skrues derfor ned med et tilsvarende beløb.

Sagen mellem GN Store Nord og de tyske myndigheder drejer sig om, at kartelmyndigheden Bundeskartellamt i 2007 afviste schweiziske Sonovas køb af høreapparatforretningen GN Resound som værende konkurrenceforvridende.

Og den beslutning blev GN Store Nord så fortørnet over, at selskabet i december 2010 rejste et krav på 1,1 mia. euro som kompensation for "det betydelige tab, som GN og selskabets aktionærer led" i forbindelse med forbuddet mod salget af GN Resound til Sonova den 11. april 2007.

I februar 2013 afviste civilretten i Køln GN's krav, men erkendte, at forbuddet mod salget fra Bundeskartellamt var i strid med myndighedens forvaltningsretlige ansvar. Derfor gik GN videre med sagen til appelretten i Düsseldorf, som også afviste det danske selskabs erstatningskrav.

Siden blev sagen endeligt appelleret til den tyske højesteret, som altså også nu har afvist GN Store Nord i døren.