GN-direktør: Vores indtjening er for lav

Selv om det er blevet bedre tider i GN Store Nord-koncernen, skal der stadig ske klar forbedringer, når det gælder selskabets evne til at tjene penge. Det erkender koncernens økonomidirektør, Anders Boyer.

GN Store Nord havde i årets andet kvartal en EBITA-indtjening på 113 mio. kr., hvilket svarer med en stigning på 111 mio. kr. i forhold til den tilsvarende periode af 2009.

- Vores indtjening er stadig for lav i forhold til de industrier, vi er i. Der skal ske en fortsat forbedring der. I efteråret kommer vi med nogle langsigtede målsætninger, hvor vi vil fortælle om, hvor meget vi forventer at forbedre vores indtjening, siger Anders Boyer, økonomidirektør i selskabet.

Han erkender samtidig, at selskabets vækst ikke ligefrem buldrer af sted.

Læs også: Analytikere: Solidt regnskab fra GN

- Vi har haft vækst i første og andet kvartal, men hvis vi skal være ærlige, så er det en vækst, som er på et relativt lavt niveau. Der skal vi altså forbedre vores evne til at generere omsætningsvækst, siger Anders Boyer.

Han forklarer samtidig, at tiderne med omstruktureringer og nedskæringer er et afsluttet kapitel. Nu drejer det sig om at få omsætningen til at vokse.

- I Resound er vi på plads med vores produktportefølje. Vi har lige lanceret vores trådløse høreapparat Alera. Det skal drive en højere vækst end hele markedet fra andet kvartal og frem. På Netcom-siden er det Unified Communications, der skal drive væksten, siger Anders Boyer.

Læs også: GN fastholder forventninger

I koncernens regnskab for første halvår kan investorerne i øvrigt øjne muligheden for, at GN Store Nord får fat i lidt af en engangsindtægt. GN meddeler i rapporten, at selskabet vil kræve 1 mia. euro i erstatning af de tyske konkurrencemyndigheder.

- Den 5. maj modtog GN den fuldstændige ordlyd af kendelsen, hvori den tyske højesteret erklærede beslutningen truffet af det tyske Bundeskartellamt den 11. april 2007 om at forbyde salget af GN Resound til Sonova for ulovlig. GN vil anmelde et krav mod Bundeskartellamt for at få erstatning for det tab, som GN har lidt, hvilket pr. juli 2010 udgjorde ca. 1 mia. euro, skriver selskabet i regnskab.

GN indgik i 2006 en aftale med schweiziske Sonova om et salg af Resound for en pris på omkring 15,5 mia. kr. De tyske myndigheder satte dog en solid stopper for handlen.