GN-direktør: Stærk start på året for Resound

Omsætningen gik markant frem i GN Resound i første kvartal, som får positive ord med på vejen af høreapparatproducentens topchef, Anders Hedegaard.

GN Resound topchef, Anders Hedegaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Første kvartal 2016 var en meget stærk start på året for GN ReSound med en omsætningsvækst, der steg til 15 pct., og som fortsat er bredt funderet«, konstaterer Anders Hedegaard i regnskabet.

GN Resound kom ud af første kvartal med en omsætning på 1373 mio. kr. mod ventet 1294 mio. kr. blandt analytikere, som Ritzau Estimates har indhentet estimater fra. Sidste år var omsætningen 1191 mio. kr.

Driftsindtjeningen før afskrivninger, EBITA, skuffede derimod en smule. Den landede på 234 mio. kr. mod ventet 247 mio. kr. Dermed blev overskudsgraden på 17,0 pct. mod ventet 19,1 pct. blandt analytikerne.

»Udviklingen i EBITA-marginen afspejler en tilbagegang på 1,9 pct.point i konstante valutakurser forårsaget af timingen for produktlanceringer og investeringer i blandt andet salg og markedsføringsaktiviteter målrettet mod at udnytte det nuværende stærke momentum i forretningen«, oplyser GN Store Nord om udviklingen.