GN-direktør: Netcom er tilbage på vækstsporet

Efter en svag begyndelse på året kom GN Store Nords headsetforretning, GN Netcom, atter tilbage på vækstsporet, og omsætningen overraskede positivt, selv om driften ikke helt kunne følge med markedets forventninger.

Men vigtigst er det for GN selv, at der igen er gang i væksten i divisionen, som i tredje kvartal noterede en organisk toplinjefremgang på 11 pct.

- Vi fik et rigtig pænt tredje kvartal, hvor vi kom tilbage på vækstsporet med 11 pct. organisk vækst. Det havde vi også regnet med efter to svage kvartaler i begyndelsen af året. Det er igen Unified Communications, der driver det - det voksede med 23 pct. i tredje kvartal, siger Anders Boyer, der er finansdirektør hos GN Store Nord, til Ritzau Finans.

- Ikke mindst CC&O (call centre & offices) er tilbage, mens Mobile-segmentet er mere volatilt. Men vi fastholder vækstforventninger til Netcom i 2015, fortsætter finansdirektøren.

Hen henviser til, at GN Store Nord fortsat venter en organisk vækst på 3-5 pct. for GN Netcom, men i regnskabet for tredje kvartal præciserer selskabet dog, at væksten formentlig bliver "i den lave ende" af det interval.

Det har meget normalt, at GN Netcom svinger meget fra kvartal til kvartal, men den balance kan måske være ved at vende, fastslår Anders Boyer.

Tidligere afhang forretningen meget af store ordrer, som var svære at forudsige tidspunktet for præcist, men særligt inden for vækstkanonen Unified Communications er ordrestrukturen efterhånden blevet forandret.

- Netcom er stadig baseret på større projekter, men det bliver mere og mere drevet af små og mellemstore virksomheder. De helt store selskaber har allerede implementeret Unified Communication-teknologi på deres kontorer, så for dem bliver det nu i højere og højere grad gensalg, når deres headsets skal udskiftes. De nye salg bliver mere og mere drevet af små og mellemstore virksomheder, siger Anders Boyer.

GN Netcom omsatte i tredje kvartal for 766 mio. kr. mod 627 mio. kr. i samme periode sidste år. Det var samtidig lidt bedre end ventet blandt analytikerne, der ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates ventede et salg på 744 mio. kr.

Driftsresultatet (EBITA) steg til 113 mio. kr. fra 109 mio. kr., men kunne ikke helt følge med analytikernes forventninger om et driftsresultat på 121 mio. kr.

GN Netcoms EBITA-margin blev 14,8 pct. mod ventet 16,5 pct. blandt analytikerne.