GN-direktør: God sag mod Oticon i Tyskland

GN Store Nord har ikke de store kommentarer til den patentsag i Tyskland, som selskabet umiddelbart vandt mod den danske rival Oticon torsdag.

Sagen blev afgjort som en såkaldt udeblivelsessag, fordi nogle af Oticons tyske advokater var udeblevet fra et retsmøde i oktober, men betyder, at Oticon skal tilbagetrække en stribe produkter fra det tyske marked, som er omfattet af GN Resounds patent.

Og hos GN selv nøjes man med at fastslå, at man forventer, at sagen - uagtet en anke - vil blive afgjort til egen fordel.

- Vi mener, at vi har et patent, som Oticon krænker, og derfor har vi anlagt sagen i Tyskland, siger Anders Boyer, der er finansdirektør hos GN Store Nord, til Ritzau Finans.

Dommen fra torsdag handler om et patent på såkaldt "data logging" og indeholder ifølge GN Store Nord et forbud, der gælder det tyske marked og forhindrer Oticon Gmbh i at markedsføre og sælge alle produkter, som anvender den patenterede teknologi. Blandt disse er Oticon Alta 2, Nera 2, Ponto Plus og Ponto Pro.

- Desuden har retten pålagt Oticon Gmbh at betale erstatning til GN Resound for krænkelse af patentet, tilbagekalde alle krænkende produkter fra markedet, indlevere alle krænkende produkter på lager med henblik på destruktion og betale sagsomkostninger til GN Resound, skrev GN i en meddelelse torsdag.