GN Audio: Næste skridt i tabt retssag endnu ikke besluttet

René Svendsen-Tune CEO, GN Store Nord Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

GN Groups headset-forretning, GN Audio, tabte i oktober - noget overraskende for selskabet selv - en stor retssag mod den amerikanske rival Plantronics.

Men endnu venter selskabet fortsat på den skriftlige afgørelse fra retten i Wilmington, og derfor er der endnu ikke taget en beslutning om, hvorvidt der skal appelleres.

»Udfaldet overraskede mig, og det er naturligvis ikke noget, vi er tilfredse med. Det papir, der beskriver afgørelsen, har vi ikke endnu. Når vi får det, sætter vi os ned og beslutter, hvad vi skal gøre der fra,« siger René Svendsen-Tune, der er administrerende direktør hos GN Audio, til Ritzau Finans.

GAMMEL SAG

Juryen i sagen, der blev anlagt af GN Audio i 2012, besluttede midt i oktober, at Plantronics ikke har skaffet sig uretmæssige fordele ved at lave aftaler med visse distributører om at hjælpe med at sætte forretningen op, hvis de samtidig gav en »fordelagtig behandling« til det amerikanske selskabs produkter.

Ifølge GN Audio har det såkaldte Plantronics Only Distributors-netværk ellers holdt både det danske selskab og andre konkurrenter fra at sælge deres produkter til en stribe forhandlere på det amerikanske marked.

Men den købte den otte personer store jury altså ikke, og derfor kan GN Audio ikke se frem til erstatning i sagen, der ellers har været estimeret til at have en potentiel værdi på op til 600 mio. dollar - eller 3,8 mia. kr.

Afgørelsen af sagen har ikke nogen betydning for de finansielle forventninger i GN Audio, har selskabet tidligere fortalt.