GN Audio køber amerikansk headset-producent for 35. mio. dollar

GN Groups headset-forretning, GN Audio, har købt VXi Corporation, som er en amerikansk producent af professionelle headsetløsninger, fremgår det torsdag af en meddelelse.

Modelfoto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Opkøbsprisen er 35 mio. dollar og finder sted på kontant gældsfri basis. Opkøbet vil ikke påvirke GN's finansielle forventninger til 2016.

VXi Corporation er grundlagt i 1989, og i meddelelsen fremhæves det, at selskabet konsekvent har fremvist en stærk "track record".

- Siden 2005 har VXi haft tocifret årlig omsætningsvækst og på samme tid leveret stærke tocifrede EBITDA-marginer. I 2015 genererede VXi rapporteret omsætning på 32 mio. dollar og EBITDA på 4 mio. dollar. VXi?s produkter bliver markedsført under de to brands VXi og BlueParrot, lyder det i meddelelsen.

Ifølge den danske headseatproducent vil opkøbet af VXi Corporation yderligere styrke GN Audios tilstedeværelse og markedsandel på det vigtige nordamerikanske marked samt give adgang til nye attraktive segmenter ved blandt andet at udnytte VXi's "best-in-class"-ekspertise inden for kommunikation i høje støjmiljøer.

- Vi er begejstrede for at have indgået en aftale med VXi. Opkøbet styrker vores position yderligere på det nordamerikanske marked, hvor vi har vist stærke fremskridt i de seneste år.

- Vi vil bygge oven på VXi's stærke tilstedeværelse og omdømme i USA og kombinere det med den internationale rækkevidde og professionalisme i GN Audio, udtaler René Svendsen-Tune, der er administrerende direktør i GN Audio, i meddelelsen.