Gmail går offline

Googles populære tjeneste, Gmail, kan nu bruges uden internet.

Foto: Colourbox.
Læs mere
Fold sammen
Den stormende succesfulde mail-tjeneste, Googles Gmail, får nu tilføjet en funktion, som kan vise sig at være relativt revolutionerende.

Tjenesten, som flertallet bruger som webmail, udmærker sig ved, at man mister den mail, man er ved at skrive, hvis internettet går ned.

Det retter Google nu op på med en offline-funktion, hvor man kan arbejde med Gmail uden at være på nettet. Nyheden, der er offentliggjort i en af Googles blogs, er værd at bemærke fordi Google også har en række andre web-baserede programmer, heriblandt tjenesten Google Docs, der er en online-konkurrent til Microsofts Office-pakke.

Google Docs, der er gratis, består af både regneark og tekstbehandling, og kan for mange brugeres vedkommende være en fin grund til ikke at bruge penge på en pakke fra Microsoft.

Den slags trusler på nettet har Microsoft allerede reageret via deres live-services, hvor mange tilsvarende funktioner er lanceret eller bliver det i den kommende tid. Vælger Google at udbygge offline-funktionen, forsvinder et af de væsentlige argumenter for at betale for en office-pakke - nemlig trygheden ved, at programmerne altid er tilgængelige, også selv om man opholder sig et sted uden internet.

Funktionen kræver dog, at man henter et lille program til sin browser, der kaldes Google Gears. Google forventes at rulle funktionen ud gradvist.