GM kommer frem fra konkursly

Efter kun 40 dage i konkursretten forventer man, at det nye General Motors (GM) kan træde ud af kreditorbeskyttelsen.

Foto: Jeff Kowalsky.
Læs mere
Fold sammen
Det bliver allerede set som en sejr for Obama-administrationen. Reorganiseringen af det General Motors (GM) er kommet langt hurtigere i stand end forventet. Efter kun 40 dage i konkursretten forventer man, at GM kan træde ud af kreditorbeskyttelsen under den såkaldte Chapter 11, skriver Wall Street Journal ifølge Børsen.

Formanden for det nye General Motors, Edward E. Whitacre, er særligt headhuntet til opgaven, og med ham tegner der sig et stærkt billede.

"Han er sej, hvilket der er brug for i denne situation. Han vil ikke lade tingene forblive som de er. Det her valg er meget kløgtigt," udtaler Karl Rove, partner med Whitacre gennem lang tid og tidligere rådgiver for præsiden George W. Bush til Wall Street Journal.

Der er dog kritiske røster, der har sat spørgsmålstegn ved Obama-administrationens meget hurtige behandling af GM. Regeringen forsikrer, at alt er foregået efter bogen.

"Ethvert skridt taget af General Motors og den amerikanske regering i denne proces er i fuld overensstemmelse med den amerikanske konkurslov og fastsatte præcedens," understreger Mr. Rattner ledende medlem af administrationens arbejdsgruppe for bilindustrien.

Bilproducenten har en gæld på 48 mia. dollar mod 176 mia. dollar, da man søgte om Chapter 11 beskyttelse, og udvalget af bilmærker tæller nu kun Chevrolet, Cadillac, Buick og GMC.

 
Fik du læst:

Er bilimperiet på vej i graven?

Her er de værste benzinslugere

Han designede de smukkeste biler