GM kan sælge ud af værdier

Den amerikanske bilgigant General Motors kan sælge ud af selskabets værdier, fastslår konkursdomstol.

Læs mere
Fold sammen
New York: En amerikansk domstol har godkendt, at General Motor kan sælge ud af værdier, som ikke vil være underlagt konkursbeskyttelse.

Dommer Robert Gerber ved USA's konkursdomstol på Manhattan sagde, at salget vil forhindre, at "patienten dør på operationsbordet."

I henhold til aftalen vil et nyt General Motors drive de bedste dele af det gamle af det gamle selskab videre, deriblandt mærkerne Chevrolet og Cadillac, med en mindre arbejdsstyrke og et mindre salgsnetværk og langt mindre gæld.

Det "gamle GM", der omfatter upopulære bilmærker og unødvendige fabrikker, vil fortsat være underlagt konkursdomstolen.

Det amerikanske finansministerium har indvilget i at skyde 60 milliarder dollar (320 milliarder kroner) ind det nye selskab, hvilket vil gøre staten til hovedaktionær med kontrol over 60 procent af aktierne.

Forbundet for de ansatte i bilindustrien i USA, UAW, vil få 17,5 procent af aktionerne, mens den canadiske regering vil få omkring 12 procent. GM's aktionærer vil få de sidste 10 procent. Nogle af de mindre aktionærer havde protesteret mod aftalen, men ingen alternativer har været fremlagt, og den 100 år gamle bilgigant havde truet med "katastrofale følger" for bilindustrien, hvis salget blev blokeret.

/ritzau/Reuters