GM igen størst

Amerikanske General Motors har igen overhalet Toyota som verdens største bilproducent. Især bilsalget på det kinesiske marked har hjulpet den amerikanske gigant tilbage øverst på podiet.

General Motors har i årets første ni måneder solgt 7,06 mio. biler. Så nu er amerikanerne igen den største bilfabrikant. Den japanske konkurrent Toyota ligger lige i hælene med at salg på 7,05 mio. biler. Toyota havde i det første kvartal af 2007 for første gang et større salg end GM.

GM-talsmand John McDonald mener dog ikke, at man skal lægge så meget i tallene:

»Vi fokuserer ikke på hvem der er nr. 1 eller nr. 2,« udtaler John McDonald og tilføjer:

»Vi kan godt lide at være nr. 1. Vi har været nr. 1 målt i det årlige salg de seneste 76 år. Mens det måske er en rigtig interessant historie for medierne, så ved jeg ikke om den enkelte kunde bruger vores størrelse som kriterium, når de bestemmer sig for, hvor de skal købe en bil,« siger talsmanden.

Salget i Kina har især bidraget til, at GM igen er storebror. Det samlede salg for Asien og Oceanien er steget med næsten 16 procent i tredje kvartal. Her tegner Kina sig alene for en stigning på 21 procent.

Den kinesiske nedtur skyldes problemer i Nordamerika. Toyota har for første gang i flere år, oplevet, at salget i USA faldt med næsten fem procent over de første ni måneder af 2007. Det skriver CCN Money.