GM fastholder salgsplan for Opel

Den amerikanske bilgigant General Motors (GM) fastholder planer om at sælge den tyske bilproducent Opel, siger kilder tæt på forhandlingerne i Detroit tirsdag til det tyske nyhedsbureau DPA.

Ved forhandlingerne mellem den tyske forbundsregering og den amerikanske bilgigant er målet at blive enige om en investor. GM venter fra Berlin et færdigt udkast til et koncept for finansieringen i forbindelse med den østrigsk-canadiske koncern Magna, som fremstiller bildele. Den tyske regering ønsker at se Magna-koncernen blive Opels nye ejer. Magna har kapital fra en russisk statslig bank i ryggen.

Men GM vil også forsøge at overbevise Berlin om et koncept fra den belgiske finansinvestor Rhji.

Tidligere skrev den amerikanske finansavis Wall Street Journal, at GM, som netop er kommet ud af en betalingsstandsning, er ved at skabe en finansieringsplan til 4,3 milliarder dollar (over 22 milliarder kroner), der skal gøre det muligt at bevare kontrollen med datterselskabet Opel.

GM ønsker ikke at kommentere forlydendet i Wall Street Journal.

En GM-kovending kan skade den tyske forbundskansler, Angela Merkel, forud for forbundsdagsvalget sidst i september, da Merkels regering har været dybt involveret i forhandlingerne om Opels fremtid.

Den tyske regering ønsker at være med til at bevare arbejdspladser i Tyskland. Omkring halvdelen af GM's 50.000 job i Europa er placeret i Tyskland. /ritzau/DPA

RB-Børsen