Globalt orienterede nordjyder vinder vækstpris

Antallet af vækstvirksomheder vokser voldsomt i Nordjylland. Regionens vinder af virksomhedsdysten EY Entrepreneur of the Year udmærker sig ved sit globale fokus.

Maria Vinther Fenger og Per Eske Fenger, grundlægger af Liftra Fold sammen
Læs mere

Aalborg-virksomheden Liftra ApS har på flere måde formået at løfte en mindre konsulentforretning til en større, global, skalerbar forretning. Det påpeger revisionshuset EY i sin begrundelse for, at det netop er den nordjyske virksomhed, der i år kan bryste sig af at være regionens vækstvinder i dysten Entrepreneur of the Year.

Mandag aften er vindervirksomhedens navn blevet offentliggjort til den regionale finale, som løb af stablen i Aalborg Kongres- og Kulturcenter.

Liftra gør sig i løfteudstyr til især vindmølleindustrien og blev stiftet i 2003 af Jens Mortensen og Per Fenger. Lige siden er det gået taktfast fremad. Allan Terp, partner i EY og regionsansvarlig i EY Entrepreneur Of The Year for Nordjylland, pointerer, at juryen i konkurrencen både finder Liftra innovativ, global og vækstskabende.

Virksomheden har i dag sprængt sine nordjyske grænser og er globalt repræsenteret - bl.a. i Kina, USA, Spanien, Polen og Tyskland. Og det har imponeret."I sin motivering har juryen særligt fremhævet Liftras evne til hurtig globalisering og den opfindsomhed, der kendetegner ikke blot ejerne, men som er forankret i hele virksomheden i kraft af stærke ingeniørkompetencer," siger Allan Terp i en skriftlig kommentar.

I det hele tager mener EY-partneren, at Nordjylland lige nu emmer af iværksætterånd og drivkraft. Hvert år kårer EY Danmarks bedste vækstskaber, og i år klarer særdeles mange virksomheder adgangskravet til konkurrencen – særligt i Nordjylland, hvor 178 virksomheder lever op til de skrappe krav for at deltage i EY Entrepreneur of the Year.

Det er en fremgang 41 pct. i forhold til 2015, og det gør Nordjylland til årets højdespringer i konkurrencen. Landsgennemsnittet er en stigning på 21 pct.

"Vi ser, at særligt mange virksomheder i Nordjylland i år har rigtig gode væksthistorier – og fremgangen er drevet af gode ideer, stærke produkter og flot indtjening," siger Allan tarp og tilføjer:"Årets vinder i regionen er et godt eksempel på en virksomhed, der sætter nye standarder, og som kan underbygge fremtidig vækst – også i udlandet."

Søren Smedegaard Hvid, som er partner i EY og er overordnet chef for den danske konkurrence, mener, at Liftra står som noget af et fyrtårn for regionens erhvervsliv. Andre bør lade sig inspirere af de resultater, virksomheder som Liftra kan præstere. Det, pointerer han, er en af de centrale årsager til at fremhæve vækstskaberne.

"Med EY Entrepreneur Of The Year vil vi hylde de virksomheder og inspirere andre til at tænke i samme retning og måske gå samme vej. Det er essensen i konkurrencen. Vi ser virksomhedsejerne som rollemodeller, og mens hver vækstvirksomhed har sin egen historie og specielle karakteristika, så er der også fællestræk, som går igen – ikke mindst en stærk vision, vilje og vedholdenhed," siger Søren Smedegaard Hvid.Efter mandagens kåring af vækstvinderen i region Nordjylland, drager EY-toget østpå. Tirsdag kåres vinderen i region Sjælland, onsdag afsløres vinderen på Fyn, mens den nationale finale løber af stablen 24. november i Bella Center i København.