Global topchef: KPMG fortsætter i Danmark efter fusion

Selv om KPMG og EY fortsætter under EYs navn og organisation, fortsætter KPMG på det danske marked, lyder det nu fra det internationale hovedkvarter.

Foto: SAM MIRCOVICH. KPMG giver ikke det danske marked op, selvom en fusion med EY sender firmaet under EYs navn og organisation.
Læs mere
Fold sammen
Dagens fusion mellem to af Danmarks største revisionsfirmaer - KPMG og EY (Ernst & Young) - betyder, at et nyt selskab bestående af de to firmaer kommer til at opererer under EYs navn og bliver en del af EYs nordiske organisation.

Det er konsekvensen af, at en gruppe partnere i den danske afdeling af KPMG har valgt at hoppe fra borde og blive en del af EY fra næste år.

Men det betyder ifølge KPMGs internationale hovedkvarter ikke, at KPMG forsvinder fra det danske marked. Det siger Brian Bannister, som er Head of Global Communication i KPMG International.

Ifølge Brian Bannister har KPMG International god grund til at tro, at flere nøglemedarbejdere og partnere ikke rykker med i fusionen, og det er på det grundlag, KPMG vil fortsætte rådgivningsforretningen i Danmark.Samme melding kommer fra den allerøverste ledelse hos KPMG.

»Vi tror på, at et antal partnere, som ikke er ejere, og andre medarbejdere vil vælge at blive hos KPMG. Vi vil fortsat være engageret i at have et stærkt, effektivt og fokuseret firma i Danmark, som kan rådgive lokale og globale kunder og tilbyde markedet valget mellem mindst fire store, professionelle rådgivningsfirmaer,« siger Michael Andrew, KPMGs globale bestyrelsesformand, i en meddelelse.

Kommunikationsdirektør Brian Bannister tilføjer til formand Michael Andrews udtalelse, at stærke firmaer i landene omkring Danmark ligeledes vil skabe muligheder for fortsat dansk engagement.

»Vi er absolut indstillet på at bevare vores stærke tilstedeværelse på det danske marked. Det er vigtigt for os at være succesfulde der, og vi ønsker at blive mere succesfulde i fremtiden,« siger Brian Bannister.

KPMG Danmark er en del af KPMGs internationale netværk, indtil alle konkurrenceforhold er på plads - forventet i september 2014. KPMG International må altså vente med at drive virksomhed i Danmark, indtil sammenlægningen er en realitet i det nye år.

EY har været under stærkt pres det seneste år, men ser nu ud til at overleve med hjælp fra en større spiller.