Global medvind giver fremgang for Vestas

Efter flere års krise på vindmøllemarkedet ser væksten ud til at vende stærkt tilbage. Vestas' ordreantal er steget med 25 procent i første halvår.

Vestas ordrevækst ser ud til at fortsætte i 2014. Det vurderer Make Consulting i følge Børsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efterspørgslen på vindmøller er igen blevet større, og det tyder på, at vindmøllemarkedet har bevæget sig ud af den næsten vindstille periode, de har kæmpet imod.

I det første halvår har Vestas skaffet 25 procent flere ordrer, og samme tendens ser man også hos andre producenter. Det skriver Børsen.

Niels Kragelund er leder i forsikringsselskabet Codan og global ansvarlig for vinddivisionen i RSA - verdens største forsikringsselskab inden for vindkraft. Han følger derfor tæt med, når vindmølleprojekter forsikres.

»Vi regner med, at der nu er tiltro til markedet for vindmøller i dag. Vestas har fremvist en stribe nye projekter, og det lover godt,« siger han til Børsen.

Han peger især på, at store pensionskasser og olie- og gasindustrien ser ud til at investere i vindkraft i fremtiden.

På onsdag i næste uge fremlægger Vestas halvårsregnskab. Når man vender øjnene mod den globale vindmøllesituation, så tyder alt på, at vinden har vendt sig i den positive retning for vindmølleproducenternes omsætning. Tyske Nordex opjusterede 2013-forventningerne en del, og spanske Gamesa melder også om positiv udvikling.

Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand fortæller til Børsen, at der er et boost lige nu i antallet af ordrer. Han ser det som et tegn på en generel bedring, men samtidig pointerer han, at man ikke skal regne med, at det er et sikkert opsving, der finder sted på markedet for vindmøller lige nu.